Blogi

Sini Liljavirta kertoo kuulumiset tien päältä

Työni on itsenäistä ja jatkuvaa liikkeellä oloa. Useimmiten en kuitenkaan ole yksin, sillä Lapinporokoirani reissaa mukana.

Heinäkuun alussa astuin lavettikuljetusten maailmaan muista avorekkahommista. Siinä missä esimerkiksi teräsputket ovat ennestään tuttuja, maatalouskoneisiin puolestaan ensikosketus oli noutaessani kaksi traktoria asiakkaan pellolta. Kysyvä kun ei tieltä eksy, en ole eksynyt minäkään. Työkavereiden ja asiakkaiden neuvoilla uusista asioista on alkanut tulemaan tuttuja. Arvostan jokaista kysymyksiini annettua vastausta valtavasti.  

Scanian perässä vedettävää Nooteboomia on tarpeen vaatiessa jatkettu muun muassa taloviipaleiden pituuteen asti. Koppirallin tyyppiset erikoiskuljetustilanteet ovatkin olleet oiva tilaisuus tutustua heihin, joiden kanssa tapaan varmasti samoissa merkeissä  uudelleenkin.

Koppirallia…

Työni on itsenäistä ja jatkuvaa liikkeellä oloa. Useimmiten en kuitenkaan ole yksin, sillä Lapinporokoirani reissaa mukana. Se kerää reissussa kehuja, kaikki mahdolliset rapsutukset ja sillä on jo omat lempparityypit. Näkyy tuo tuottavan iloa muillekin kuin minulle. Koira halutaan usein ulos ja sille etsitään keppiä heitettäväksi. Hallilla parasta on työntää nenä kaikkialle ja juosta täysiä kahvihuoneeseen. Jos vielä työnantajani koira on paikalla, ei päivä voi siitä parantua.

Lapinporokoira-Niva kulkee usein Sinin mukana ”apukuljettajana”.

Parin kuukauden aikana olen kuljettanut työautoni kokoista traktoria, kaivinkoneita, vaihtanut asiakkaan toimipaikkojen välillä pyöräkoneita, vienyt Helsinkiin teräsputkia, siirtänyt niin karhottimia kuin muitakin laitteita kasattuna ja kasaamattomana… Lista alkaa olla pitkä. Pohjois-Norjan maisematkin olen päässyt näkemään ensi kertaa omin silmin.

Tässä vaiheessa alkusyksyä voin sanoa olevani osaavampi, edelleen yhtä innokas ja motivoitunut kuljettaja. Puhelimen galleria on täynnä muistoja, kuviin ikuistettuja hetkiä, mistä osa onkin yrityksen instagramissa näkyvillä. Audiovisuaalista viestintää opiskelleena vanhat opit sekä kiinnostus kaikkeen viestintään ja yrityskuvaan, ovat taas heränneet mielen perukoilta.

Pilvettömältä taivaalta paistava aurinko, yhdistelmän jäljessä pöllyävä hiekkatie, kuulumisten vaihto ja lavetista keskustelu tilallisen kanssa. Jälleen on yksi maatalouskone toimitettu perille ja matka kohti seuraavaa osoitetta voi alkaa.

Sellaisena mennyt kesä on piirtynyt mieleeni. ☀

Terveisin,
Sini Liljavirta
kuljettaja
Kuljetus Tornikoski Oy

Keskustele